C.M.K. Vriezenveen opgericht september 1920

Mannenzang 2024

CMK Vriezenveen kijkt terug en vooruit.
Het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen heeft het koorseizoen 2023-2024 afgesloten in de kerk in Nieuwleusen in het nieuwe tenue tijdens een concert met alle koren van de dirigent Wim van Lenthe. Het oude uniform heeft jaren dienst gedaan en een fris tenue is er voor in de plaats gekomen. Klinkhamer Mode Westerhaar heeft het geleverd.
Enkele leden van het koor, Bertus Ramerman, Bertus Akse en Gerrit Lemans hebben de Mannenzang Vriezenveen voorbereid en deze zang heeft plaats gevonden op woensdag 21 augustus. ’s Morgens op de Boerenmarkt werd er al aandacht voor gevraagd op ludieke wijze met een poster waarop de echtgenote van Bertus Akse vrouwen aanspoort om hun partners lid te laten worden van het CMK maar ook werd er aandacht gevraagd voor de Mannenzang, die later op de dag , om 19.30 uur gehouden werd in de Grote Kerk. O.l.v. oud-Vriezenvener Maarten Wassink werd door de 400 aanwezige mannen een groot koor gevormd, die, met steun van de organisten/pianisten Bert Webbink en Bram Lemans en trompettisten Henjo en Matthijs Lemans, bijna de pannen van het dak zong. Ds. Gert de Goeijen uit Den Ham sprak de verbindende teksten. Na afloop werd menig keer opgemerkt dit vaker te doen. De organisatoren en medewerkers gaan er serieus over nadenken om dit volgend jaar weer te organiseren op de dag van de Boerenmarkt.
Het CMK telt ca. 30 leden en is naarstig op zoek naar nieuwe leden. O.l.v. onze dirigent Wim van Lenthe worden muziekstukken ingestudeerd. Wim zingt elke partij voor en speelt op de piano de melodie van de 4 koorstemmen. Het koor treedt op in tehuizen en kerken in de omgeving en bereidt ook een kerstconcert voor en een groots concert in maart 2025.
Er is van alles gedaan om het CMK te promoten. Dus mannen, kom op dinsdag 10 september, om 19.30 uur naar de suite achter de Grote Kerk en sluit je aan bij ons koor.
Info bij de voorzitter , Gerrit Lemans. 0625369203.

Reactiemogelijkheid is gesloten.