C.M.K. Vriezenveen opgericht september 1920

Dirigent

Henny Hoedeman  •  Dirigent

 

Even voorstellen
Henny Hoedeman is sinds 2007 aan het koor verbonden als dirigent aan het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen.Vanaf jonge leeftijd heeft muziek haar interesse gehad. Eerst is zij begonnen met het volgen van orgellessen, daarna heeft ze zelf ruim 15 jaar gezongen in koren en is ze begonnen met het volgen van zanglessen. Als dirigent kreeg ze haar eerste gemengde koor in 1991.
Henny heeft een tweejarige koordirigentenopleiding gevolgd aan het conservatorium in Zwolle. Haar diploma behaalde ze in 2007. In 2007 en 2011 heeft ze deelgenomen aan de Kurt Thomas Cursus in Utrecht, waar ze o.a. lessen volgde van Jos van Veldhoven en Rob Vermeulen,Alex Schillings (slagtechniek) en Harold Lenselink (lichte muziek). Vervolgens studeerde ze koordirectie bij Jos Leussink, hoofdvakdocent koordirectie aan het ARTEZ conservatorium te Zwolle. Momenteel volgt Henny zanglessen bij zangpedagoog Ineke Vlogtman te Zwolle.
Om haar kennis te verbreden op het gebied van koordirectie, koorscholing en stemvorming neemt ze regelmatig deel aan verschillende cursussen, workshops en masterclasses voor koordirigenten. Naast het dirigeren geeft Henny ook privé zangles aan koorzangers.
 

Naast het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen is Henny  dirigent van de  Christelijke Gemengde Zangvereniging “God is mijn Lied” uit Sibculo, vrouwenkoor “Mille Colori”en van het door haar zelf opgerichte gemengde (overdag)koor “Decibelle”, allebei uit Vriezenveen.

Reactiemogelijkheid is gesloten.