C.M.K. Vriezenveen opgericht september 1920

Geraniums 2017

CMK verkoopt traditioneel geraniums rond moederdag

Een traditie is een gebruik die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. Dat kun je wel stellen wanneer de leden van het mannenkoor van Vriezenveen al weer voor de 42e keer geraniums aan de man/vrouw proberen te brengen rond moederdag, de tweede zondag van mei.

In 1975 zijn de toen nog jeugdige leden van het koor, Hans Eshuis en Gerrit Smoes begonnen met deze actie. 150 planten waren besteld en moesten verkocht worden om de kas te spekken. Het was geen florissante start. Maar de aanhouder wint, het jaar daarop werden 500 planten verkocht. Door de constante kwaliteit en de bekendheid van deze actie werd de vraag naar deze planten steeds groter. Met trekkers met platte wagens en auto’s met aanhangwagens werd er volop gevent in de straten. In de hoogtijdagen werden er 10.000 planten in allerlei soorten kleuren,hangers,staand,Oostenrijkers etc. verkocht.

Ook dit jaar worden de 5000 planten, ’s morgens opgepot bij de kweker in Dalfsen door de leden en echtgenotes, uitgestald in de hal van Leemans’Transport aan de Hoffmansweg. De route wordt vanaf het Oosteinde aangegeven met borden. U kunt de auto tot in de hal naast de bloemenzee parkeren.

Donderdagmiddag 11 mei, om 16.00 uur begint de verkoop. Wie het eerst komt, het eerst maalt, luidt het spreekwoord. Leden van het koor helpen u graag. Bestellingen kunt u van te voren ook kenbaar maken bij de leden. Ze worden graag gebracht. De prijs is al jaren hetzelfde: 4 planten voor €5,- Ook op vrijdag kan er gekocht worden en tevens op zaterdagmorgen, zolang de voorraad strekt. I.v.m. de leeftijd van de leden wordt er beperkt gevent langs de deuren.

Reactiemogelijkheid is gesloten.